Babaların da hakları var, günümüzde ki iş dünyasında kadınların çok daha fazla aktif olmaları durumundan ve yaşantımızın her alanında kadınların ve erkeklerin arasında ki hayatın müşterekleşmesi durumun da erkek işçilere sağlanmakta olan haklar da yeniden düzenlenmesi de beraberinde gelmektedir. Gündemimizde sürekli İş kanunun da kadın işçilere tanılan haklara yer verilirken babaların da hakları olduğunu hatırlatmakta fayda ve yarar var. 4857 sayılı İş Kanunu gereğince babalara hangi durumlarda izin alabileceklerine ve ne gibi hakları olduğuna iş kanunun da düzenleme getirilmiştir.
Tazminatlarda Zamanaşımı Süresi Değişiyor konusunda bilgi sahibi olmak isterseni. Tazminatlarda Zamanaşımı Süresi Değişiyor Makalesi Dikkatinizi Çekebilir.
Babalık İzni
Evlatlık edinme, evlenmesi, annesinin, babasının, eşinin, çocuğununve kardeşinin ölümleri halinde ücretli üç iş günü izin verilmektedir. Eşi yenidoğum yapan erkek işçinin ücretli olarak. 4857 sayılı kanuna göre istenildiği vakit de beş iş günü ücretli izinverilmektedir.Kısmi Zamanlı Çalışma
Kısmi zamanlı çalışma 4857 sayılı İş kanunu 13. Maddesi uyarınca işçinin normal emsal işçinin çalışma süresinin üçte ikisi kadardır. Emsal işçinin haftalık çalışma saati en fazla kırk beş saat olarak ayarlanmıştır. Emsal işçinin sahip olduğu hakların ve menfaatlerin aynısını kısmi zamanlı işçinin de yararlanabilmesi mümkündür. Üç yaşını doldurmamış bir çocuğu evlat edinilmesi ya da annelik izninin bitiminden sonra ebeveynlerin ikisinden birisi kendi istekleri üzerine çocuk ilkokula gidebilecek duruma gelene kadar kısmi zamanlı çalışma da bulunabilir. Kısmi zamanlı çalışmayı sadece annenin yapabildiği günümüzde bilinse de bu durumdan baba da faydalanmaktadır. Ailede eğer eşlerden birisi çalışmıyorsa, çalışan ebeveyn kısmi zamanlı çalışma talebinde bulunamaz. İş Hukuku Hakkında Merak Ettiğiniz veya Yaşadığınız Her Hangi Bir Sorun Hakkında Sorularınızı iletişim bölümünden iletebilir siniz.