SGK Alacaklarının Dikkatine Son Gün

SGK Alacaklarının Dikkatine Son Gün

31 Ağustos 2017’nin Perşembe gününün bayram tatili nedeniyle idari tatil edilmesinden dolayı, bahsedilen tarihe kadar ödenmesi gereken SGK alacaklılarının son ödeme tarihi 5 Eylül 2017 tarihine kadar ertelendiğini çalışma ve sosyal politikalar bakanlığı bildirmiştir.31 Ağustos 2017 olan tüm SGK alacaklarının, 5 Eylül 2017 tarihine kadar ödendiği takdirde yasal zaman içerisinde ödenmiş olarak sayılacaklardır.

İş Sözleşmelerinde Yer Alan Cezai Şartlar ve Geçerlilik Durumları hakkında bilgi almak isterseniz.  İş Sözleşmelerinde Yer Alan Cezai Şartlar ve Geçerlilik Durumları  Makalesi Dikkatinizi Çekebilir.

SGK Alacaklılarını İlgilendiren Duyuru

“Sosyal güvenlik kurumumuz yönetim ve kurulunun kararı ile 2017 Temmuz ayına ilişkin prim ödeme son günü olan 31 Ağustos 2017 tarihinin kurban bayramı arifesine denk gelmesi ve yarım günlük mesai süresinin de idari tatil kabul edilmesi nedeniyle prim ödeme günü 5 eylül 2017 Salı gün sonuna kadar uzatılmıştır.Yükümlülüklerimizin olası mağduriyetlerini önlemek amacıyla son ödeme tarihi 31 Ağustos 2017 olan prim ve diğer tüm kurumumu alacaklarının (6111, 6736 ve 7020 sayılı kanunlar kapsamında yapılandırılan borçlara ilişkin taksit ödemelerini de dahil olmak üzere) ödeme süresi 5 Eylül 2017 tarihi gün sonuna kadar uzatılmış olup, bu tarihe kadar yapılacak söz konusu ödemeler yasal süresi içinde yapılmış sayılacaktır”

İş Hukuku Hakkında Merak Ettiğiniz veya Yaşadığınız Her Hangi Bir Sorun Hakkında Sorularınızı  iletişim bölümünden iletebilir siniz.

SGK Alacakları Nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumun işlevi, sosyal sigorta ilkesine dayalı, etkin, aktüeryal ve mali açıdan sürdürülebilir sosyal güvenlik sistemi yönetmesidir. Sosyal Güvenlik Kurumunun güvenliğin ve mali açıdan sürdürebilir bir gelir politikası ile giderlerin karşılandığı finansal düzenin kurulmasına bağlıdır. Kurumun önemli finans kaynağı Sosyal Sigorta ve genel Sağlık Sigortası primlerinden karşılanır.

Sosyal Sigortalar Kurumunca 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanuna Göre Kullanılacak Yetkilerin Usul ve Esasların Yönetmeliği

Bu yönetmeliğin görevi; 21 Temmuz 1953 tarih ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü hakkında kanunda belirtilen ve Maliye Bakanlığı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca kullanılan yetkilerin ve süresi içinde ödenmeyen sigorta primi, diğer alacakların korunmasında ve tahsilinde Sosyal Sigortalar Kurumunca kullanılmasına ilişkileri usul ve esasları düzenlemektir.

Kurum Alacakların Korunması ilişkisinde Yetkiler

  • Teminat İsteme
  • Şahsi Kefalet
  • İhtiyati Tahakkuk
  • Tasfiye Halinde Mesuliyet

Güncel Makaleler